Ђак генерације средње музичке школе у школској 2017/2018.години

Биографија

 

Никола Алексић је рођен 28.09.1999. године у Краљеву. Нижу музичку школу ,,Стеван Мокрањац” у Краљеву уписује као редован ученик школске 2008/2009. године и исту завршава 2013/2014. године са просечном оценом 5,00 и признањем ђака генерације.

Тренутно похађа завршни разред СМШ на одсеку класичне музике – инструмент флаута, у класи професорке Невенке Томашевић. Инструмент који је одабрао да свира уз интензивно вежбање под руководством искусног музичког педагога, допринело је да Никола у току свог школовања заблиста на такмичењима. На многобројним међународним, републичким такмичењима и фестивалима музичких и балетских школа Србије, Никола остварује запажене резулате:

 

  1. 15. Међународно такмичење ,,Петар Коњовић”, Београд – II награда
  2. 55. Фестивал музичких и балетских школа Србије, Књажевац – I награда
  3. Републичко такмичење музичких и балетских школа Србије, Београд – Комбиновани дуо Амаретто – I награда
  4. 56. Фестивал музичких и балетских школа Србије, Смедерево – Комбиновани дуо Амаретто – I награда
  5. 57. Фестивал музичких и балетских школа Србије, Панчево – I награда
  6. Републичко такмичење музичких и балетских школа Србије, Београд – II награда
  7. 21. Међународно такмичење ,, Петар Коњовић”, Београд – I награда
  8. 19. Међународни сусрети флаутиста Тахир Куленовић, Ваљево – I награда (100 поена), лауреат за средње музичке школе, свеукупни победник и добитник новчане награде породице Тахира Куленовића
  9. Међународно такмичење Даворин Јенко, Београд – I награда
  10. Републичко такмичење музичких и балетских школа Србије, Београд – I награда
  11. 20. Међународни сусрети флаутиста Тахир Куленовић, Ваљево – I награда
  12. Међународно такмичење Даворин Јенко, Београд – I награда

 

Поред награда на такмичењима , Никола је више пута награђиван од стране града Краљева и фондације ,,Петар Богавац- Анђелко Савић”, стипендиста је Фонда за младе таленте Доситеја I стипендије за изузетно надарене ученике и студенте у Републици Србији. У току свог досадашњег школовања присуствовао је на бројним мастер класовима и семинарима код значајних флаутиста као што су: Дејан Гаврић, Laura Levai Aksin, Carlo Jans, Robert Dick, Nicole Esposito, Renate Armin Greiss , Jürgen Franz и други. 2016. године као победник категорије на Међународном такмичењу Петар Коњовић , Никола је позван од стране жирија да похађа 28. Форум флаутиста у Луксембургу . Ове године као добитник стипендије  јубиларног 30. Форума флаутиста, Николи ће се поново пружити прилика да у Луксембургу настави своје музичко усавршавање и ради са еминентним педагозима широм света.