Републичкo такмичењe

На овогодишњем Републичком такмичењу, на којем су наступили преко стотину солиста из целе Србије и чак 21 певачка група, ученици са нашег одсека за српско традиционално певање и свирање, освојили су чак три стотке. О успеху Богдана Пантовића, ученика другог разреда основне школе из класе наставнице Милице Миљковић већ смо писали – он је проглашен лауреатом целе дисциплине.

Нађа Бурмаз, ученица четвртог разреда средње школе из класе наставнице Софије Грачанац, такође је освојила максималних сто поена, као и „Женска певачка група Стеван Мокрањац Краљево – III група“, коју чине средњошколке: Александра Којић и Јана Новаковић, ученице четвртог разреда, Јустина Терзић и Милица Бошковић, ученице трећег и Јана Вучетић, ученица другог разреда.

Сем Богдана и Нађе, који су освојили максималне поене у категоријама за солисте, образ наше школе осветлало је још пет девојчица које су се такмичиле као солисткиње и којима су свима припале прве награде. То су: Марта Матковић, четврти разред средње и Јустина Терзић, трећи разред средње, обе из класе наставнице Софије Грачанац, као и оне са којима је радила наставница Милица Миљковић – Александра Којић и Јана Новаковић, ученице четвртог разреда средње и Милица Бошковић, ученица трећег разреда средње школе. Укупно је било 9 солиста, али успехом Андрије Новковића и Јане Вучетић већ смо се похвалили у некој од претходних објава.

На такмичењу, у дисциплини групног певања, сем „Групе“ која је освојила максималних сто поена, наступила је и „Женска певачка група Стеван Мокрањац Краљево – II група“ и освојила је прву награду. У тој групи певале су матуранткиње Ирена Столић, Марта Матковић, Нађа Бурмаз, Јана Новаковић и Јована Вишњић, као нешто млађе Милица Лекић, ученица трећег разреда средње школе и Јана Вучетић, ученица другог. Обе групе за наступ су припремили наставнице Милица Миљковић и Софија Грачанац и наставник Бранислав Стеванић.