Нова такмичарска и концертна сезона

Ученицима и професорима краљевачке музичке школе почела је нова такмичарска и концертна сезона од које сви очекују много – и велики број награда, али и још више прилика за младе музичаре да уче и напредују. Почетак је и више него обећавајући.

Реља Јаковљевић, ученик четвртог разреда гитаре из класе професора Живојина Илића, освојио је прву награду на такмичењу „Класик арт“ у Шапцу, а наступао је на истом такмичењу и у дисциплини камерне музике са виолинистом Александром Илијовским, учеником шестог разреда. Овај камерни дуо, са којим је радила професорка Анушка Николић, добио је прву награду.

Са истим признањем, првом наградом, вратила се и Бојана Шеровић, ученица трећег разреда клавира из класе професорке Вање Здравковић Срнић, која је свирала на такмичењу „Даворин Јенко“ у Београду. Одличне резултате, током прошле седмице, освојили су и најмлађи клавиристи краљевачке музичке школе. Четири првака из класе професорке Татјане Јаковљевић, Елена Петровић, Душан Лазић и Исаија Миковић, као и Андрија Николић, ученик другог разреда из класе професорке Марије Остојић, на такмичењу у Крагујевцу освојили су прве награде.

Млади флаутиста Никола Алексић, ученик трећег разреда средње музичке школе из класе професорке Невенке Томачевић, освојио је максималних 100 поена и лауреат је XIX Међународног сусрета флаутиста „Тахир Куленовић“, које је одржано у Ваљеву.

Солистичке концерте у музеју одржали су ученици средње музичке школе са дувачког одсека: Александра Милачић (кларинет), Милош Милачић (кларинет), Теодора Чолић (кларинет) и Жарко Максимовић (саксофон) сви из класе професора Дејана Остојића, затим Јован Живчић (кларинет) из класе професора Милета Вујадиновића и Никола Алексић (флаута) из класе професорке невенке Томашевић. Краљевачкој публици на најлепши начин представили су свој рад и ученици са етно одсека, а вече за памћење приредили су и наша суграђанка, флаутисткиња Ана Савић, која у краљевачкој музичкој школи предаје фрулу и Иван Благојевић, трубач из Пожаревца. Корепетитор и важан сарадник и Ани и Ивану био је Петар Илић, корепетитор на Музичкој академији у Косовској Митровици и једини доктор методике клавирксе наставе уз нашег града.