Први Концерт Регионалног симфонијског оркестра

У Краљеву је на Тргу српских ратника дана 05.09.2012.одржан први Концерт Регионалног симфонијског оркестра.  У организацији Музичке школе,,Стеван Мокрањац“  ,а у сарадњи са музичким школама Чачка,Ужица и Крагујевца основан је ,,Летњи камп Регионалног симфонијског оркестра“.  У хотелу који је у оквиру Дечјег одмаралишта ,на планини Гоч,у близини Краљева,ученици су вредно вежбали седам дана  уз подршку професора из наших школа. Уметнички руководилац оркестра била је диригентица Марија Јоксимовић,која је својом енергијом,музикалношћу мотивисала ученике у заједничком музицирању. Њихова сарадња резултирала је предивним концертом на Тргу,пред великим бројем окупљених Краљевчана.
Симфонијски оркестар је састављен од 65 ученика из Музиче школе,,Стеван Мокрањац“ -Краљево;Музичке школе,,Др Војислав Вучковић“-Чачак;Музичке школе,,Војислав-Лале Стефановић“-Ужице и Музичке школе,,Др Милоје Милојевић“-Крагујевац.
Наша заједничка жеља је, а у коју сви верујемо, да наш пројекат ,,Регионалног симфонијског оркестра“ постане сталан,и да наша окупљања,заједничко музицирање и дружење из године у годину добија на квалитету и масовности.