VI ОТВОРЕНО ТАКМИЧЕЊЕ „АЛЕКСАНДАР ШАЦА ПУТНИК“

VI  ОТВОРЕНО ТАКМИЧЕЊЕ

„АЛЕКСАНДАР ШАЦА ПУТНИК“

Мај, 2013.г., Краљево

 

И ове године је одржано у организацији Музичке  школе „Стеван Мокрањац“ у Краљеву  VI  ОТВОРЕНО ТАКМИЧЕЊЕ  „АЛЕКСАНДАР ШАЦА ПУТНИК“,  11. маја 2013. године.

Реч  је о такмичењу у теоријским музичким предметима за ученике средњих музичких школа, како у Србији, тако и у иностранству, првенствено земљама нашег окружења.

Ово  је такмичење јединствено, такве врсте у нашој земљи. Осим што поштује највише критеријуме, како у организацији, тако и у критеријуму процене знања учесника, чланови жирија су искључиво професори са Факултета музичке уметности.

Такмичење је организовано за  ученике средње музичке школе ( хармонија са музичким облицима – 3.и 4.разред средње музичке школе и музичко стваралаштво – сви разреди средње музичке школе).

Такмичење је заживело  2006. године, на иницијативу теоретског одсека музичке школе у Краљеву, одржава се почетком маја и представља јединствен и цењен догађај у оквиру целокупног музичког образовања наше земље. Такмичење носи назив по нашем суграђанину, композитору и догогодишњем истакнутом професору Музичке школе „Стеван Мокрањац“ у Краљеву – Александру Шаци Путнику.

На  такмичењу  су  учествовали  ученици из  више средњих школа из Србије  ( Краљево, Београд, Крушевац, Ваљево, Неготин, Пожаревац,…) који су пред  жиријем који су чинили еминентни професори Факултета музичке уметности из Београда (Драгана Јовановић и Марко Алексић) и из Крагујевца (Филип Павличић) наступили у две такмичарске категорије :

 

1) Такмичење из хармоније и музичких облика за ученике III и IV разреда средње музичке школе
2) Музичко стваралаштво за ученике I, II, III и IV разреда средње музичке школе

 

Ученици средње музичке школе из Краљева остварили су следеће резултате ( резултати свих учесника из осталиг градова се налазе на сајту школе)

 

Такмичарска категорија:

хармонија и музички облици за ученике IV разреда средње музичке школе

-Ученица Милица Кућеровић освојила је 2.награду

-Ученица Јелисавета Васиљевић освојила је похвалу

-Ученик Лука Антонић  освојио је похвалу