БОЉИ ОД БОЉЕГ

Ученици краљевачке музичке школе ређају нове успехе.
На такмичењу дрвених дувача у Пожаревцу, Владимир Пешић, ученик четвртог разреда саксофона, из класе професора Срећка Срећковића, освојио је прву награду.
Велика екипа ученика ове школе наступила је и  у Београду на такмичењу „Петар Коњевић“.  Млади хорниста из класе професорке Миле Величковић, Саво Мареновић, освојио је прву награду, а његова другарица из исте класе, Дуња Миљковић, била је друга. Никола Алексић, ученик другог разреда средње школе на одсеку флауте, добио је прву награду, док је годину дана млађа ученица, Тијана Мачужић, освојила другу. Обоје су у класи професорке Невенке Томашевић. Димитрије Јовичић, тромбониста из класе професора Саше Дамјановића, био је други. Такмичили су се и кларинетисти – Теодора Чолић, из класе професора Дејана Остојића, која је освојила другу награду, а Лука Чоловић, ученик професора Милета Вујадиновића, трећу.
Новица Неговановић, ученик тек првог разреда основне музичке школе на одсеку хармонике из класе професора Милана Радуловића, освојио је прву награду на Такмичењу хармоникаша у Панчеву.
На завршном концерту најуспешнијих учесника Републичког такмичења наступиле су као камерни дуо Нина Лазовић и Тијана Мачужић које су недавно биле проглашене лауреатима своје категорије. За њихових максималних сто поена, колико су добиле од међународног жирија, најзаслужније су њихове професорке Сања Лазовић и Мила Величковић.
Завршен је и Фестивал музичких и балетских школа Србије, такмичење резервисано само за ученике основних школа, које многи сматрају најважнијим у сезони јер се, на основу резултата екипа, музичке школе рангирају. И ове године, краљевачка музичка школа постигла је сјајан пласман: солиста на виолини, Огњен Вујанац, из класе професорке Анушке Николић, као и камерни дуо Александар Илијовски (виолина) и Павле Добић (клавир), из класа професорки Анушке Николић и Иване Цветковић, освојили су максималних сто поена, а прве награде у својим категоријама освојили су и млади гитариста Реља Јаковљевић, из класе професора Живојина Илића, затим Лазар Вуковић, ученик трубе из класе професора Срђана Радосављевића и Миљана Соколовић, малена саксофонисткиња којој предаје професор Срећко Срећковић.
Несвакидашљи успех постигла је Ана Филиповић, ученица другог разреда средње музичке школе, али њене медаље освојене су у скоку у даљ. Била је прва на Општинском и Међуокружном такмичењу и четврта на Државном. Доказала је да су са музиком спојиви и успеси у другим областима, а за њене златне медаље заслужан је професор физичког васпитања Љубодраг Симовић.