Републичко такмичење

 НАЈБОЉИ У ЦЕЛОЈ СРБИЈИ

Задивљујући и највећи успех у својој досадашњој исорији постигла је краљевачка музичка школа на управо завршеном Републичком такмичењу у Београду. Иако је већ годинама краљевачки „Стван Мокрањац“ међу најуспешнијима, ове године је, у укупном пласману свих ученика који су се такмичили, ова школа најбоља. Млади Краљевчани и Бањчани оставили су иза себе и ученике ћупријске школе за таленте, као и свих београдских школа од којих су неке са дужом традицијом од краљевачке и бољим условима за рад.`
Младе флаутисткиње Нина Лазовић (други разред средње школе) и Тијана Мачужић (први разред средње школе) бриљирале су на овом такмичењу на којем су наступиле као камерни дуо и победнице су целе категорије, а добиле су позив да наступе и на свечаном концерту лауреата. Са њима успех деле њихове професорке камерне музике Сања Лазовић и Мила Величковић.
Прву награду у млађој категорији камерних састава освојили су виолиниста Александар Илијовски, ученик петог разреда основне музичке школе и клавириста Павле Добић, ученик шестог разреда из класа професорки Анушке Николић и Иване Цветковић. Александар Илијовски добио је прву награду наступајући и као солиста на истом такмичењу.  Још троје младих виолиниста добило је прву награду у својим категоријама: сестре Ивана (први разред основне музичке школе) и Бојана Шеровић (други разред основне музичке школе), као и Огњен Вујанац (шести разред). Сви првонаграђени виолинисти су из класе професорке Анушке Николић.
Виолисткиња Ана Ђорђевић, ученица другог разреда средње школе из класе професорке Јелене Станић, такође је освојила прво место на овом такмичењу који многи сматрају најважнијим и најтежим у нашој земљи, као и контрабасиста Андреј Алексић, ученик трећег разреда средње школе из класе професорке Кристине Ушљебрке.  За прву награду такође свирао је и знатно млађи гитариста Реља Јаковљевић, ученик трећег разреда основне музичке школе у класи професора Живојина Илића. Другу награду на Републичком такмичењу освојио је гитариста Филип Радосављевић, ученик четвртог разреда основне музичке школе из класе професора Ненада Стефановића, а виолончелиста Вук Младенић, ученик трећег разреда основне музичке школе из класе професора Предрага Михаиловића, добио је трећу награду.
   Овогодишњи успех ученика и њихових професора на Републичком такмичењу, иако представља круну свих досадашњих наступа и дугогодишњег рада, подразумева и најаву будућих успеха и померања многих граница.